Akvaryum Balıkları Arasındaki Uyum

Akvaryum Balıkları Arasındaki Uyum

Akvaryum Balıkları Arasındaki Uyumluluğu Gösteren Tablo
Kombinasyonlar:
Eğer akvaryumda balıklar arasında huzur yok ise tahmin edemeyeceğiz ve önüne geçemeyeceğiniz sorunlar sizi bekliyor demektir.

Beslediğiniz balıklar tatlı su balıkları olmasına rağmen, iyi bir seçim yapılmazsa kendi aralarında uyumsuzluklar görülür. Her tatlı su balığı aynı akvaryumda beslenemez.

Balık seçimi
Balık seçiminde dikkat edeceğiniz en önemli ilk konu su şartlarıdır, önceki makalelerde okuduğunuz gibi su değerleri besleyeceğiniz ve bir arada tutacağınız balıklarla uyumlu olmalıdır.

Akvaryum balıklarında davranışlar ve kendilerini koruma farklılıkları:
Tatlı su akvaryum balıkları, yaşadığı doğal alanın da verdiği kendilerine has karakterlere sahiptirler. Bazı balıklar çiftleşmede çift tutarlar ve kendilerine bir bölge seçerler aynı zamanda orayı korurlar. Bir cok balık ise sakin davranışlarıyla kendi hayatlarını sürdürürler. Bazı balıklar ise çok heyecanlı ve korkak bir davranış sergileyerek saklanma ihtiyacı duyarlar.

Akvaryum balıklarında yüzme hızı ve yüzme seviyeleri:
Her tatlı su balığı kendi yüzgeç ve gövde yapısının kendisine verdiği imkan içerisinde akvaryumda aynı hızda yüzmez. Ve aynı su seviyesinde yüzmezler. Eğer her balık aynı su seviyesinde yüzseydi akvaryumda bir kaos ve görsel bozukluk olurdu.

Bunu da oku :  Epalzeorhynchus kalopterus (False SAE)

En az beşlik gruplar halinde tutulan balıkların bir çoğu sürüler halinde yüzerler, örneğin kardinal neon tetra balıkları gruplar halinde yüzerler. şunu da hatırlatayım akvaryumcudan kardinal tetra yerine, neon tetra almış iseniz; neon tetralar en az beşlik gruplar halinde tutulmalarına rağmen sürü halinde yüzmezler. Kardinal neon ile Tetra neon arasındaki fark budur. Fakat bunu da her akvaryumcu bilmez veya bilmek istemezler.

Eğer akvaryumunuzda huzur ve uyumluluk istiyorsanız bu ip uçlarını bilmenizi tavsiye ederiz.

Akvaryum balıkları için önerilen kombinasyonlar (uyumluluklar)
Çok kalabalık bir akvaryumdan kaçınmak için, genellikle her üç su seviyesinde yaşayan balıklardan seçilmesi tavsiye edilir. Örneğin; lepistes, gromi, neon/cardinal tetra ve zırhlı kedi balığı – veya plati, barblar,cüce çiklit ve zırhlı kedi balığı gibi grupların seçilmesi akvaryum içinde her alanın oldukça güzel kaplanmasını sağlar. Favori olan balıklarınızla beraber, bristlenose kedibalığı (Ancistrus dolichopterus) ve cüce vatoz (Otocinclus affinis) gibi yosun yiyen balıkları da seçmenizi öneririz.

Bu balıklar sürekli olarak akvaryum camındaki, taşlardaki ve bitkilerin yapraklarındaki yosunları kazıyarak yer. Lepistes, plati, siyah moli ve kılıç kuyruk gibi canlı doğuran balıklar da yosun yer. Süs balıklarının çoğu için sıcaklığı 25°C civarında ve pH değeri 6.5 – 7.5 arasında olan su uygundur.

Bunu da oku :  Poecilia latipinna (Ay Moli)

Canlı doğuranlar
Bu tür balıklar akvaryumun üst seviyelerinde yüzerler ve barışçıl balıklardır. Lepistes ile yaşayan balıklar başlığında da düşünebiliriz.

Tetralar
Bunlar bir arada tutabileceğiniz en göz alıcı balık türlerinden biridir. Akvaryumun orta seviyelerinde mutlu olan bu tür uyumlu bir davranır sergiler ve canlı doğuranlarla uyumludurlar.

Bu konuyu oyla
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 505 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment